Pikantní grilovaná panenka v jogurtové marinádě
Časová náročnost: 30 min.
Složitost receptu: jednoduchý, ale zdlouhavý
Ingredience:
16 plátků vepřové panenky (o síle asi 2,5 cm)
150 g tučného bílého jogurtu
čerstvě mletý černý pepř
1 lžička uzené papriky
2 lžičky sušeného česneku
špetka cayenského pepře
Postup:
V misce, která má víčko, smícháme jogurt s mletým pepřem, sušeným česnekem, uzenou paprikou a cayenským pepřem. Zavřeme a uložíme do chladna alespoň na 12 hodin.
Maso z vepřové panenky lehounce naklepeme hřbetem ruky a naložíme do marinády, aby byla obalená ze všech stran.
Vepřovou panenku pak grilujeme na pomaštěném grilu z obou stran tak, aby střed zůstal růžový. Podáváme s bylinkovým dipem nebo jinou oblíbenou studenou omáčkou.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář