Pečená dýně trochu jinak
Podzim a letošní nadúroda dýní jsou výborným důvodem pro to, abyste si upekli výbornou večeři. Je to jednoduché a výsledek je úchvatný. Taková dýně po italsku :)
Časová náročnost: 30 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Dýně Hokaido, parmezán, směs italských bylinek, olivový olej, sůl, pepř, česnek
Dýni zbavím semínek a nakrájím na půlměsíčky, tlusté asi 1 - 2 cm. Plech vyložím pečícím papírem, pokladu na něj dýně, posypu kořením a rozmačkaným česnekem. Pokapu olejem a peču na 180°C, dokud není dýně měkká a na povrchu křupavá. Na talíři posypu nastrouhaným parmezánem a znova zakápnu opravdu kvalitním olejem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář