Opravdová pizza - jak ji připravit doma - recept
Kostku kvasnic rozmíchám v 1/2 litru vlažné vody, přidám kilo hladké mouky a 2 lžíce olivového oleje. Vypracuji hladké těsto a nechám 2 hodiny v pokojové teplotě odležet - musí vykynout. Ale můžete ho nechat přes noc nebo ho udělat ráno a večer péct. Těsto rozdělím na 6 dílů. Na obyčejný nízký plech kápnu asi lžíci oleje a na něm jeden díl těsta vyválím, jak to půjde, nakonec ho vytahuju (vymačkávám) rukama, až bude úplně tenké. Je to makačka, ale stojí za to, neválím ho na mouce - ta by se v troubě spálila a pizza by byla hnusná, suchá a prostě se to tak nedělá. Na vyválené těsto rozetřu rajčatový základ, suroviny, jaké chci a peču v opravdu hodně rozpálené troubě bez horkovzduchu na 250- 350 stupňů asi 6-8 minut, záleží na troubě. Jelikož pečeme na oleji bez mouky, tak se pizza nepřichytne, nebude moučná a hořká.