Lilek plněný bramborovu kaší a slaninou

Ingredience:
1 lilek
3 velké brambory
cca 250 ml mléka
2 lžíce másla
3 lžíce drobně naseknaé pažitky
100 g anglické slaniny nakrájené na kostičky (ale klidně i víc)
1 velká cibule nakrájená na kostičky
2 lžičky sušeného česneku
sůl
Postup:
Oloupaných brambory vaříme v osolené vodě doměkka.
Mezitím osmažíme anglickou slaninu, slijeme tuk a na něm pak opečeme cibulku.
Pak brambory rozmačkáme, přidáme k nim přidáme máslo, horké mléko a sůl a rozmixujeme na kaši. Vmícháme pažitku, sušený česnek, opečenou cibulku a slaninu. Podle chuti dosolíme a plníme do rozpůlených lilků. Pečeme v troubě asi hodinu na 160°C.
Podáváme se zeleninovým salátem. Mladé lilky, které mají malá bílá semínka, není nutné nechat vypotit.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/23-lilek-zapeceny-s-bramborovou-kasi.html
Doporučené recepty
