Klobása zapečená s jablky a pórkem
Časová náročnost: 38 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Ingredience:
400 g bílých grilovacích klobás (8 ks)
3 středně velká nakyslá jablka
500 g pórku nakrájeného na slabá kolečka
150 ml smetany na vaření
50 g slaniny nebo špeku nakrájeného na drobné kostičky
1 lžička kari koření
kousek rozmarýnu
olivový olej
sůl, bílý pepř
Postup:
Zapékací mísu pokapeme asi 3 lžícemi oleje, poklademe pórkem a zalijeme smetanou smíchanou s kari kořením, solí a pepřem.
Na směs položíme lehce nakrojené klobásky, rozmarýn a osminky neoloupaných jablek zbavených jádřince.
Posypeme kostičkami slaniny a zapékáme v troubě při 170 °C asi 30 minut. Ke konci můžeme zapnout vrchní gril.
Podáváme s vařenými brambory.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/77-pecena-jablicka-s-klobaskami-a-porkem.html
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář