Hamburger s trhaným masem
Pomalu pečené, trhané maso je nejen výjimečná pochoutka, ale také elegantní verze tradičních pokrmů. Na hamburgeru si zaručeně pochutnáte, ale maso můžete podávat také s bramborem.
Časová náročnost: 300 min.
Složitost receptu: náročný
Suroviny
Na maso: 120 g uzené papriky, 50 g soli, 20 g granulovaného česneku, 15 g granulované cibule, 5 g bílého pepře, 5 g černého pepře, 5 g oregana, 6 g drceného fenyklu, rajčatový protlak, dijonská hořčice, olej, 3 lžíce jablečného octa, 2 lžíce javorového sirupu, 3 - 4 kg vepřové krkovice nebo kýty.
Na Hamburger: Pečivo, majonéza, červená cibule, sýr, rajče, salát, kečup nebo BBQ omáčka.
Na Hamburger: Pečivo, majonéza, červená cibule, sýr, rajče, salát, kečup nebo BBQ omáčka.
Všechny suroviny na marinádu smíchejte, potřete očištěné maso a nechejte v lednici přes noc. Maso i se zbytkem marinády vložte do pekáče, podlejte vodou nebo vývarem a pečte asi 30 minut na 220°C. Maso otočte, teplotu snižte na 120 - 150°C a pečte klidně 3 hodiny - dokud se maso nebude rozpadat (stále podlévejte). Hotovou pečínku rozeberte vidličkou na vlákna a vložte zpět k výpeku. Pekáč s masem postavte na sporák a restujte, dokud se výpek neodpaří a na kouscích pečeně nevznikne kůrka. Maso má být částečně restované, ale šťavnaté se zbytky výpeku. Podávejte v opečené bulce, vrstvené s kvalitními surovinami na hamburger.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář