Cuketa smažená skoro bez oleje
Smažená cuketa nemusí být vždy bez chuti a nasáknutá olejem. Uvařte podle našeho receptu a použijete minimum tuku.
Časová náročnost: 60 min.
Suroviny
Cuketa, vejce, mouka, mléko, strouhanka, olej, sůl, pepř, česnek, citron
Cuketu nakrájím na centimetrová kolečka, posypu solí, pepřem, citronovou kůrou, rozmačkaným česnekem a nechám 30 minut odležet, aby zelenina pustila vodu. V míse rozmíchám mléko, vejce, mouku, špetku soli, citronovou kůru a rozmačkaný česnek tak, aby bylo těsto husté, jako palačinkové. Cuketu namočím do těsta, nechám trochu okapat a obalím ve strouhance. Kladu na plech vyložený pečícím papírem a potřený olejem. Když mám všechna kolečka na plechu, naleju olej do rozprašovače a postříkám jím cukety z horní strany. Peču v dobře rozehřáté troubě na 200 stupňů do hněda. Kdyby se vám zdálo, že se cukety připékají, v průběhu pečení je znovu postříkejte olejem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář