Buchtičky s pudinkovým krémem
Ingredience:
Těsto:
3 hrnky polohrubé mouky (objem 230 ml)
necelý hrnek vlažného mléka
4 lžíce cukru
4 lžíce rozpuštěného másla, případně Hery
1/2 kostky droždí (20g)
1 celé vejce
špetka soli
případně 1 vanilkový cukr, 1 lžička citronové kůry
asi 5 lžic oleje
Krém:
750 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
4 lžíce cukru
pár kapek rumové a vanilkové esence (nebo 2-3 lžíce rumu)
Postup:
Mouku vsypeme do misky, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Posypeme dvěma lžičkami cukru, 4 lžícemi vlažného mléka a dvěma lžičkami mouky. Necháme vzejít kvásek. Špetku soli smícháme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, promícháme a přidáme máslo a mléko, do kterého jsme rozšlehali vajíčko.
Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu v teple vykynout. Pak těsto promícháme a necháme ještě 30 minut v teple.
Po vykynutí těsto vložíme do pekáče vymazaného olejem a nožem namočeným v oleji děláme až dolů vodorovné i svislé zářezy. Vzniknou tak kostičky. Povrch řádně pomažeme olejem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170° C do zlatova.
Krém: Polovinu mléka přivedeme k varu, ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek, cukr a esence, a přilijeme k vroucímu mléku. Vaříme do zhoustnutí krému.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/15-buchticky-s-pudinkovym-kremem.html