Brusinkové kuře na mandarinkách
Jako první si vyrobím máslo na kuře. Na talíř vysypu brusinky, nastrouhám muškátový ořech, drcený pepř, bylinky, máslo a všechno rukou prohnětu. Kuře omyji, očistím a prsty nebo lžící oddělím kůži od masa tak, aby vznikla kapsa. Mezi kůži a maso zastrčím ochucené máslo, a masírováním ho dostanu až nakonec kapsy. Máslo nezůstane v kuřeti, ale vyteče na dno pekáče a důležitou službu udělá cestou. Celer nakrájím na menší kousky, cibuli na měsíčky a pokladu na dno pekáče. Na zeleninu položím kuře a do břišní dutiny vloží rozpůlené mandarinky - provoní kuře, dodá sváteční chuť a vytvoří páru, která podpoří propečení. Kuře podleji, posolím a peču pomalu na 150 - 180°, dokud není maso měkké. Po upečení vyjmu kuře, mandarinky a zbytky zeleniny s výpekem rozmixuji, dochutí pokud je potřeba a propasíruji - tak vznikne omáčka. Obdobně můžete péct veškerou drůbež. Dobrou chuť :)