Recepty na obědy pro vegany, vitariány, vegetariány, zdravá jídla

Jemná  omáčka z pečených kapií

Jemná omáčka z pečených kapií

Ingredience: 250 g vepřové kýty nakrájené na tenké nudličky 1 větší cibule 50 g anglické slaniny nakrájené nadrobno 100 ml smetany ke šlehání 400 ml zeleninového vývaru (v …


Vafle s rozmarýnem, pečenou dýní, česnekovým dipem a salátem

Vafle s rozmarýnem, pečenou dýní, česnekovým dipem a salátem

Ingredience: Na pečenou dýni: 700 g máslové dýně 1 lžíce sušeného rozmarýnu 3 lžíce krémového balsamica Kalamáta Papadimitriou Chilli 1 palice česneku hrubá mořská …


Dokonalá sekaná s nakládaným pepřem

Dokonalá sekaná s nakládaným pepřem

Aby byla sekaná hladká, promelte maso 2krát a do mlýnku přihoďte i slaninu. Přidejte cibulku, utřený česnek, majoránku, drcený kmín, jedno celé vejce a jeden žloutek, sůl a promíchejte. Pepř …



Kuřecí prsa marinovaná v medovém jogurtu

Kuřecí prsa marinovaná v medovém jogurtu

Postup je velmi jednoduchý. Jogurt, koření, med a prsa smíchejte a nechejte v lednici odležet. Maso by se mělo marinovat nejlépe přes noc, ale nejméně 30 minut. Prsa restujte zprudka na tuku, z každé …


Srnčí kýta na pomerančích

Srnčí kýta na pomerančích

Ingredience: 600 g srnčího masa z kýty 8 kuliček černého pepře a nového koření 6 kuliček jalovce 1 bobkový list 2 lžíce sádla 60 g špeku 2 velké cibule 2 lžíce pomerančové …


Uzený tvaroh na špeclích

Uzený tvaroh na špeclích

Ingredience: 1 balení chlazených špeclí nebo jiných těstovin dle chuti 1 cibule 250 g uzeného tvarohu (Lidl) 2 lžičky oleje petrželka, pažitka na ozdobu sůl Postup: Těstoviny …


Kořeněná dýňová omáčka

Kořeněná dýňová omáčka

Ingredience: 1/2 dýně Hokkaidó - neloupaná, nakrájená na menší kousky 1 velká cibule nasekaná na drobno 250 ml zeleninového vývaru 1 lřička koření Adžika 1 velký stroužek …


Řízky z patizonu - vegetariánský recept

Řízky z patizonu - vegetariánský recept

Patizon nakrájím na plátky tlusté asi 8mm a vyříznu z nich jádřince. Plátky posolím, popepřím a smíchám s rozmačkaným česnekem. Nechám asi 30 minut odpočinout, tak se patizon zbaví …


Kuřecí roládka s bylinkami a sušenými meruňkami

Kuřecí roládka s bylinkami a sušenými meruňkami

Kuřecí prsa naplocho rozřízneme, ale nedokrojíme. Je potřeba, z každého kusu masa vytvořit velký plát a ten rozklepat jako řízek. Maso potřeme česnekem a posolíme. Na okraj naklademe za sebe …


Krevety na česneku a limetkách

Krevety na česneku a limetkách

Čištění: Krevety oloupete tak, že odtrhnete nožičky. Podél vnitřní strany těla odloupnete a odtrhnete krunýř. Malým ostrým nožem krevetu trochu nařízněte, podél celého spodního oblouku. …